Ads Top

Involtum ontvangt 1 miljoen euro voor afrekenplatform voor stroomvoorzieningen

Het Zuid-Hollandse energie-innovatiefonds ENERGIIQ investeert samen met bestaande aandeelhouders 1 miljoen euro in Involtum. Deze Rotterdamse scale-up zet dit in om de ontwikkeling en uitrol van hun schakel- en afrekenplatform voor elektrische laadpunten en andere stroomvoorzieningen te versnellen.

Met het platform van Involtum is het mogelijk om heel gemakkelijk elektriciteit af te rekenen voor tijdelijk gebruik van stroom, zoals op parkeerplaatsen, in havens en op evenemententerreinen. De elektriciteitspunten vervangen milieuvervuilende motoren en aggregaten, en zo wordt een belangrijke stap gezet in het terugbrengen van de uitstoot van CO2, fijnstof en geluidsoverlast. De investering werd bekendgemaakt door gedeputeerde Berend Potjer van de provincie Zuid-Holland tijdens het Prinsjesfestival in Den Haag.

Vrachtwagens met koel/vriesvoorzieningen staan een groot deel van de tijd langs de weg op parkeerplaatsen. Om hun vracht te kunnen koelen tijdens stilstand worden dieselaggregaten gebruikt. Ook bijvoorbeeld zeeschepen en riviercruises maken in de havens gebruik van aggregaten om in hun stroomvoorziening te voorzien.

Overheden in Europa stellen steeds strengere regels op voor het gebruik van (diesel)aggregaten om de uitstoot van CO2, fijnstof, NOx en geluid te beperken. Het Rotterdamse bedrijf Involtum is in 2012 gestart met het aanbieden van elektriciteit op rustplekken van vrachtwagens. Op deze plekken kunnen vrachtwagens hun lading conditioneren zonder gebruik te maken van een milieuvervuilende dieselaggregaat. Inmiddels heeft Involtum het schakel- en transactieplatform doorontwikkeld en beschikbaar gemaakt voor vele andere toepassingen.

Zo is het met het platform mogelijk om ook op bijvoorbeeld parkeerplaatsen, campingplaatsen, festivalterreinen en in jacht- en zeehavens af te rekenen voor het tijdelijk gebruik van stroom. Een van de nieuwste toepassingen van het platform is de mogelijkheid om bij wasmachines van Miele in wasserettes per verbruik af te rekenen met de smartphone. Involtum biedt aanbieders van deelvoorzieningen een volledige oplossing bestaande uit platform, backoffice, callcenter, betaalstraat, apps, websites, portals en benodigde hardware.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.