Ads Top

Luminus installeert zonnepanelen bij ArcelorMittal Ringmill

Luminus installeerde onlangs 792 zonnepanelen op de site van ArcelorMittal Ringmill in Seraing. De groene energie zal voor 100% door het bedrijf zelf worden verbruikt.

Als filiaal van de Groep ArcelorMittal, de wereldleider in productie en verwerking van staal, is ArcelorMittal Ringmill (AMR) gespecialiseerd in de productie en thermische behandeling van producten van de rondwalserij. Dankzij zijn efficiënte organisatie, zijn knowhow en de zorgvuldige selectie van zijn leveranciers is AMR in staat zijn klanten een constante kwaliteit van zijn producten te garanderen. Het bedrijf ziet er ook op toe dat de strengste milieunormen worden nageleefd. Frédéric Grobet, co-algemeen directeur bij ArcelorMittal Ringmill: “Voor de directie van AMR is respect voor het milieu een fundamentele en permanente zorg.  De beslissing om zonnepanelen op onze daken te plaatsen is dan ook een logisch gevolg hiervan.”

Dauvister, een filiaal van Luminus gespecialiseerd in zonnepanelen en gevestigd in Francorchamps, voerde deze installatie uit. De 792 panelen hebben een totale oppervlakte van 1.400 m² en zijn samen goed voor een vermogen van 249 Kwc. Sinds begin september voorzien ze de site van ArcelorMittal Ringmill in Seraing van energie. De zonnepanelen zullen 210 MWh groene stroom per jaar produceren, waarmee de uitstoot van 43 ton CO2 wordt vermeden. ArcelorMittal Ringmill zal de geproduceerde groene energie volledig zelf verbruiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.