Ads Top

'Parkeren bij luchthavens niet toereikend voor elektrische auto’s'

De mogelijkheden voor het parkeren met een elektrische auto rondom luchthavens is nader onderzocht. Een aantal luchthavens lijkt nog niet klaar voor het elektrificeren van de autowereld. De informatievoorziening rondom het onderwerp is bij veel luchthavens niet toereikend en het blijkt bij sommige luchthavens niet mogelijk elektrisch te laden.

Bij vijf van de negen onderzochte luchthavens is er online weinig tot geen informatie te vinden over de mogelijkheden voor het opladen van een elektrische auto. Het gaat om de luchthavens van Eindhoven, Rotterdam, Keulen, Weeze en Charleroi. Bij de luchthavens van Eindhoven en Charleroi is het zelfs helemaal niet mogelijk bij de officiële parkeerplaatsen elektrisch te laden.

De luchthavens van Düsseldorf, Frankfurt Am Main, Brussel-Zaventem en Schiphol vermelden de informatie daarentegen wel duidelijk. Deze vliegvelden hebben alle nodige informatie op de website staan en deze informatie is eenvoudig te vinden.

Bij het grootste gedeelte van de parkeerinitiatieven van ondernemers ontbreekt online informatie en is het vaak niet mogelijk elektrisch te laden. Bij de negen onderzochte luchthavens zijn er slechts 21 parkeerbedrijven gevonden die elektrische laadplaatsen beschikbaar stellen.

Het reserveren van een elektrische laadplaats bij een officiële parkeerlocatie is enkel bij Frankfurt am Main Airport mogelijk. De andere luchthavens bieden geen garanties voor een plek. Bij 17 van de 21 alternatieve mogelijkheden is het daarentegen wel mogelijk een reservering te maken.

Bij luchthavens in België en Duitsland moet er rekening mee gehouden worden dat de laadpalen aan bepaalde providers verbonden zijn en het niet vanzelfsprekend is dat iedere laadpas werkt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.