Ads Top

Liander sluit 37 voetbalvelden zonnepanelen aan in Amsterdam

De energietransitie zorgt voor steeds meer duurzame energie in de elektriciteits- en gasnetten van Liander. Zo steeg in Amsterdam het opgestelde vermogen aan zonnepanelen het afgelopen jaar met 61%. Dat is vergelijkbaar met 37 voetbalvelden vol zonnepanelen. In het gehele verzorgingsgebied van Liander groeide het aantal windmolens met 5 procent, nam Liander 39 procent meer groen gas op in zijn gasnet en steeg het aantal laadpalen met 34 procent. Alliander, het moederbedrijf van de netbeheerder, houdt op zijn website de cijfers per provincie bij.

Netbeheerder Liander sluit in een toenemend tempo laadpalen, windmolen- en zonneparken aan op zijn elektriciteitsnetten in Flevoland, Friesland, Gelderland, Noord-Holland en een deel van Zuid-Holland. Ook producenten van groen gas kloppen steeds vaker aan bij Liander om een aansluiting, zodat ze hun duurzame gas kunnen invoeden op het aardgasnet. Voor Liander betekent dit een enorme groei van het werkpakket, ook omdat de achterliggende netten en installaties uitgebreid moeten worden vanwege al die nieuwe aansluitingen.

Liander houdt de capaciteit bij van de zonnepanelen die worden aangesloten op zijn elektriciteitsnetten. Het gaat hierbij om zonnepanelen op daken van consumenten en bedrijven en zonneparken.

Het totaal opgestelde vermogen aan zonnepanelen in het verzorgingsgebied van Liander bedroeg 2.079 megawatt (MW) in het derde kwartaal van 2019. Dit komt overeen met 2967 voetbalvelden met zonnepanelen. Een jaar eerder was er voor 1.314 MW (1.877 voetbalvelden met zonnepanelen) aangesloten op het net van Liander. Dit is een stijging van 58% in een jaar tijd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.