Ads Top

Drie nieuwe windturbines in Ath

Luminus en het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling IDETA stelden onlangs hun nieuwe windproject voor aan de inwoners en het gemeentebestuur van Ath. Ze plannen er de bouw van 3 nieuwe windturbines. Deze zouden elk jaar 19.000.000 kWh  groene energie produceren, wat overeenkomt met het jaarlijkse verbruik van ongeveer 4.750 gezinnen.

Eens volledig operationeel zouden de 3 nieuwe turbines in Athune, met een maximale capaciteit van 3,45 MW, elk jaar 19.000.000 kWh groene energie produceren, hetzij het verbruik van ongeveer 4.750 gezinnen. Hierdoor wordt elk jaar 8.700 ton CO2 vermeden in vergelijking met een thermische centrale op gas. Dit is vergelijkbaar met de uitstoot van ongeveer 3800 wagens (1).

Luminus en IDETA werken al nauw samen sinds de ontwikkeling van het windpark Tournai Ouest en in het kader van samenwerkingen met private projectontwikkelaars uit de windenergiesector, wat al sinds 2008 door IDETA word uitgedragen. Met de oprichting van E-Nosvents wilden Luminus en Luminus en IDETA hun samenwerking bestendigen. Luminus bezit een participatie van 60%. IDETA heeft 40% in handen. Luminus en IDETA willen samen projecten rond hernieuwbare energie opzetten en de omwonenden daarbij betrekken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.