Ads Top

'Nederlandse huishoudens laten 1,5 miljard euro liggen bij energieleveranciers'

Bijna zestig procent van de Nederlanders stapt nooit over van energieleverancier en heeft hierdoor een veel hogere energierekening dan nodig is. Dit beweert energievergelijkingssite EasySwitch.nl. Overstappen naar een nieuwe energieleverancier zodra het oude contract afloopt levert een gemiddelde besparing van 340 euro op. Doordat bijna zestig procent van de Nederlandse huishoudens niet wisselt van energieleverancier, lopen consumenten samen meer dan 1,5 miljard euro mis.

Het is opvallend dat het merendeel van de Nederlanders zoveel geld laat liggen, aangezien het onderzoek tevens uitwijst dat twee derde zich zorgen maakt over de gestegen energierekening. Voor ongeveer de helft is dit zelfs een reden om zuiniger om te gaan met energie in huis.

Deze zorgen lijken consumenten in sommige provincies extra wakker geschud te hebben. Hier steeg het aantal overstappers het afgelopen jaar namelijk een stuk sneller dan in andere, blijkt uit data van de energievergelijker. In vergelijking met 2018 steeg het aantal consumenten dat wisselde van leverancier het snelst in de provincies Zeeland, Drenthe en Friesland. Ook in de provincies Utrecht en Overijssel profiteerden meer consumenten van de voordelen van overstappen.

Tevredenheid meest genoemde reden om niet te switchen
Bijna veertig procent van de Nederlanders geeft aan bewust over te stappen om geld te besparen. De resterende 4,3 procent die overstapt, geeft als reden dat zij een duurzaam energiecontract willen afsluiten. Daarnaast stapt het overgrote deelvan de consumenten niet over omdat ze tevreden zijn met hun huidige energieleverancier. Andere redenen om niet over te stappen zijn de angst dat er iets misgaat en te veel gedoe.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.