Ads Top

Congestie Dedemsvaart verwacht

TenneT en Enexis Netbeheer verwachten structureel congestie in het gebied rondom het station Dedemsvaart in een periode van 7 - 10 jaar. De verwachte congestie wordt veroorzaakt omdat de vraag naar transportcapaciteit op het station groter is dan de beschikbare n-1 capaciteit in het daar gekoppelde hoogspanningsnet. De vraag naar transportcapaciteit is anders dan voorzien in de capaciteitsplanning.

In het genoemde congestiegebied is het totale voorziene gecontracteerde transportvermogen 73 MW. Het totale beschikbare transportvermogen bedraagt circa 40 MW. Dit vermogen is volledig vergeven in getekende offertes voor gecontracteerd transportvermogen.

De structurele oplossing is de realisatie van een uitbreiding van het hoogspanningsnet en de capaciteit van het station. TenneT onderzoekt in samenwerking met Enexis Netbeheer de alternatieven hiervoor, dit betreft ook de mogelijke locatie van de uitbreiding. Een planning van de netverzwaringen is nog niet bekend.

Ook in Kropsworld dreigt congestie. In het genoemde congestiegebied is het totale voorziene gecontracteerde transportvermogen 365 MW. Het totale beschikbare transportvermogen bedraagt circa 85 MW. Dit vermogen is volledig vergeven in getekende offertes voor gecontracteerd transportvermogen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.