Ads Top

Energiesector krijgt keurmerk

De energiesector komt met een antwoord op misleidende en agressieve verkoop van energiecontracten. Een groep energieleveranciers lanceert een keurmerk voor intermediairs, de bedrijven die mensen online, telefonisch of aan de deur willen laten overstappen, meldt de Telegraaf vandaag.

Initiatiefnemers zijn elf energiemaatschappijen samen met zeven distributieplatformen waarmee zij samenwerken. Deze platformen leveren software waarin intermediairs verschillende contracten voor gas en stroom kunnen vergelijken en afsluiten.

Om het keurmerk te verkrijgen moeten intermediairs aan bestaande wet- en regelgeving voldoen, zoals het respecteren van het bel-me-nietregister. Ook moet duidelijk zijn wie de eigenaren zijn.

Meer transparantie juichen wij toe, zegt Jeroen Nugteren, woordvoerder van de Autoriteit Consument en Markt. 'Maar wij zijn al bezig met een onderzoek naar misleidende verkoop in de energiesector en hebben daarbij al een paar bedrijven op de korrel. Daar verandert dit keurmerk niets aan.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.