Ads Top

Rooftop Energy plaatst zonnepanelen op parkeergarage Ziekenhuis Gelderse Vallei

In samenwerking met Rooftop Energy bouwt het ziekenhuis in 2020 een dak boven haar parkeergarage waarop de constructie voor zonnepanelen wordt geplaatst. Ziekenhuis Gelderse Vallei kiest daarmee voor duurzame energie en krijgt 5.100 zonnepanelen op de parkeergarage.

Er worden 5100 zonnepanelen geplaatst. Hiermee voorziet het ziekenhuis voor circa 18 procent in haar benodigd elektrisch vermogen. De jaarlijks opgewekte energie staat met 1.800.000 kWh gelijk aan het verbruik van meer dan 500 huishoudens.

Ziekenhuis Gelderse Vallei investeert al langere tijd in duurzaamheid. Onder andere koopt het ziekenhuis 100% groene energie in, maakt het gebruik van warmte en koude opslag om  de temperatuur in het ziekenhuis te regelen en heeft het ziekenhuis een vegetatiedak dat zorgt voor verkoeling in de zomer. Bij verbouwingen wordt er verder gebruik gemaakt van glas met een zeer hoge isolatiewaarde en ledverlichting. Zelfs de vlaggen die voor het gebouw te vinden zijn, zijn van gerecycled materiaal.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.