Ads Top

Primeur voor HVC: elektrische zijlader gepresenteerd

HVC wil de afvalinzameling zo duurzaam mogelijk organiseren. Afval elektrisch inzamelen maakt hier deel van uit. Elektrisch vervoer is minder belastend voor het milieu en het is een stillere manier van inzamelen. VDL Translift in Dronten presenteerde gisteren de eerste twee elektrische zijladers in Nederland. HVC neemt er één in gebruik en het tweede voertuig gaat rijden bij collega-inzamelaar Rova. De komende weken leidt HVC haar chauffeurs op. Vanaf begin 2020 zamelt HVC het afval van een deel van de inwoners van gemeente Velsen elektrisch in.

De elektrische zijladers hebben een actieradius van ongeveer 100 kilometer. Het grote voordeel van een elektrische inzamelwagen is dat het geen schadelijke stoffen uitstoot en dat het voertuig geen geluidsoverlast veroorzaakt. Dit is grote winst, omdat de inzameling van afval gaat gepaard met veel vervoersbewegingen. Er worden relatief korte afstanden gereden, in combinatie met veel momenten waarop het voertuig stil staat en vervolgens weer in beweging komt.

Op de locatie in Velsen neemt HVC een snellaadstation in bedrijf. Om inzamelroutes optimaal te rijden, zijn de elektrische inzamelvoertuigen straks binnen een half uur bijgeladen.
Directeur Inzameling Gertjan de Waard van HVC: “Inwoners verwachten van ons dat wij hun afval zo duurzaam mogelijk inzamelen. Zelf vinden we het ook belangrijk om het hele proces van afval scheiden zo duurzaam mogelijk te maken. HVC maakt dan ook bewuste keuzes;  we kiezen voor schoon en zuinig vervoer. De keuze voor de elektrische zijlader sluit daar goed op aan. Ik ben trots dat het nu zo ver is; als grootste publieke inzamelaar van Nederland zijn we het aan onze stand verplicht om toonaangevend te zijn in duurzame ontwikkelingen. Elektrisch vervoer is voor HVC een logische stap. Ik kijk uit naar de komende periode waarin we onze eerste ervaringen opdoen met het nieuwe voertuig.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.