Ads Top

NanoSUN en EcoG benoemd tot winnaars van New Energy Challenge 2019

NanoSUN en EcoG zijn uitgeroepen tot de winnaars van de vierde editie van de New Energy Challenge. De twee bedrijven werden door een jury van experts gekozen uit meer dan 200 start-ups en scale-ups uit heel Europa en Israël. Alle deelnemende bedrijven moesten laten zien hoe zij in staat zijn om geavanceerde technologieën en oplossingen te ontwikkelen die van essentieel belang kunnen zijn om aan de toekomstige energiebehoefte te voldoen.

NanoSUN werd uitgeroepen tot beste start-up. NanoSUN heeft een voordelig waterstof-tanksysteem ontwikkeld, waarmee de kosten van het tanken van waterstof potentieel met 60 tot 80 procent verminderd worden. Hiermee maken ze snellere uitbreiding van waterstoftank-stations mogelijk. Het bedrijf krijgt toegang tot het Shell GameChanger-programma en ontvangt ten minste 100.000 euro voor het testen van hun concept. Dit biedt hen de mogelijkheid om op een snelle en kosteneffectieve manier de technische en commerciële levensvatbaarheid van hun oplossing verder te testen.

EcoG werd uitgeroepen tot beste scale-up. EcoG heeft een besturingssysteem voor laadpalen ontwikkeld dat opladers voor elektrische auto’s gebruiksvriendelijker maakt. Het besturingssysteem belooft voor laadpunten te worden wat Android is voor smartphones. Het maakt het voor aanbieders van laadpalen mogelijk om hardware-onafhankelijke apps en services te introduceren, voor een nog betere e-mobility ervaring. Dit maakt het voor retailstations, en ook voor andere bedrijven, aantrekkelijker om het aanbod van laadpunten uit te breiden of te starten. Zo stimuleert EcoG elektrisch rijden. Het bedrijf zal hun winnende pilot samen met Shell Retail verder ontwikkelen en uiteindelijk lanceren op een of meerdere tankstations in de Benelux en Frankrijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.