Ads Top

Consument nog onbekend met warmtepomp, verwacht fullservice-installateur

De kennis van Nederlandse consumenten over warmtepompen is nog relatief laag. Slechts 8 procent van de consumenten weet exact hoe een warmtepomp werkt. Wanneer er een warmtepomp wordt geplaatst, verwachten consumenten dan ook fullservice van de installateur (66%). Dit blijkt uit het onderzoek ‘Spetterend Sanitair 2025’ van Stichting Verwarming en Sanitair, uitgevoerd door USP Marketing Consultancy.

In het onderzoek noemen consumenten de warmtepomp wel het vaakst als alternatieve bron die ze verwachten te gaan gebruiken om de woning gasloos te verwarmen (28%). Naast de 7 procent die aangeeft exact te weten hoe een warmtepomp werkt en wat de precieze consequenties zijn, noemt een zeer klein aandeel van 1% zichzelf zelfs expert. Voor het merendeel van de consumenten geldt echter dat de kennis nog niet al te ver rijkt. De meeste consumenten geven aan dat ze in ieder geval weten dat de warmtepomp bestaat (42%).

‘Spetterend Sanitair 2025’ is een uitgebreid onderzoek naar toekomstige ontwikkelingen in de sanitairbranche. Relevante thema’s als de energietransitie en trends in sanitair komen aan bod. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Stichting Verwarming en Sanitair. De resultaten worden gepresenteerd op het gelijknamige congres op 29 oktober 2019 in Utrecht. Inschrijven kan hier. 

De onderzoeksresultaten worden na Spetterend Sanitair 2025 beschikbaar gemaakt op een online kennisplatform. Hier worden alle resultaten overzichtelijk gepresenteerd, zodat alle onderwerpen die centraal staan in het onderzoek makkelijk terug te vinden zijn: de energietransitie, innovatie bij montage, wensen en behoeften van 50-plussers, trends en de klantreis. Dit kennisplatform zal voor het congres online gaan en hier zal alle informatie rondom Spetterend Sanitair 2025 te vinden zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.