Ads Top

Geen toezicht op veiligheid slimme gasmeter

Sinds de introductie van de slimme gasmeter in 2012 is er geen toezicht op de veiligheid van deze meter geweest. Wie toezicht moet houden staat niet duidelijk omschreven in de Gaswet. Dit blijkt uit een rondgang van Kassa langs toezichthoudende instanties.

Tijdens eerdere uitzendingen van Kassa werd duidelijk dat er grote twijfels zijn over de veiligheid van tienduizenden nieuwe gasmeters. Volgens Emeritus hoogleraar Veiligheid en Rampenbestrijding Ben Ale en onderzoekers Peter Coppes en Piet Maas moeten deze meters onmiddellijk worden vervangen. Toezicht hierop is volgens hen essentieel.

Zowel de Inspectie Leefomgeving en Transport, het Agentschap Telecom, de Autoriteit Consument en Markt, de Voedsel- en Waren Autoriteit als het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) geven aan geen toezicht te houden op de productveiligheid van slimme gasmeters.

Vanwege de onrust die is ontstaan door uitzendingen van Kassa over onveilige gasmeters van het merk Landis en Gyr (de G4 en G6 van de 4.2 generatie) heeft het SodM uiteindelijk gisteren besloten om de regie te nemen in het onderzoek hiernaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.