Ads Top

Dipoma’s uitgereikt aan negen Energiecoaches

Negen energiecoaches van de energiecoöperaties uit Hooghalen en Bovensmilde ontvingen woensdagavond van gedeputeerde Tjisse Stelpstra (Drenthe) hun diploma. De coaches gaan op vrijwillige bases zich inzetten voor energiebesparingsadviezen aan bewoners in de huursector. De opleiding is in samenwerking met de Woonbond, de huurdersorganisaties, en het NMF ontwikkeld.

Vanuit lokale energiecoöperaties en huurdersverenigingen is er behoefte om inwoners van Drenthe te kunnen adviseren over energiebesparing in de woning. Door de inzet van deze coaches kan er goede voorlichting worden gegeven door bewoners voor bewoners. De tweede training voor nieuwe kandidaat energiecoaches in de huursector start in januari/februari 2018.

Om ook aan de behoefte  van woningeigenaren (en energiecoöperaties) te voorzien start de Natuur- en Milieufederatie binnenkort de opleiding van energiecoaches voor deze groep. Het lespakket hiervoor is in samenwerking met ZuinigWonen ontwikkeld.

Gedeputeerde Tjisse Stelptra :’We willen graag dat alle Drenten in energiebesparing en het opwekken van duurzame energie kunnen investeren. Persoonlijke aandacht en gerichte informatie over deze mogelijkheden kunnen een flinke boost geven om daadwerkelijk stappen te zetten.
Delen

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.