Ads Top

Eneco test ‘uurprijzen’ via app

Energiebedrijf Eneco experimenteert met uurprijzen. Een honderdtal Eneco klanten krijgt via een app variabele leveringskosten stroom te zien, waarop ze met hun gebruik kunnen anticiperen. Bij overcapaciteit uit bijvoorbeeld windenergie krijgen klanten de stroom zelfs gratis.

Eneco demonstreerde de app donderdag op zijn Innovation Day in het atrium van Eneco World aan de rand van Rotterdam.

Eneco koopt dagelijks stroom in op de APX-markt. De APX-markt is een beurs waar aanbieders stroom verkopen (zoals eigenaren van windparken) en waar vragers stroom kunnen inkopen (zoals Eneco). De prijzen op de APX-markt zijn continu in beweging en dat krijgen klanten dan ook te zien. Zij kunnen dan bijvoorbeeld een was draaien in speciale ‘daluren’.
Afhankelijk van het resultaat van de pilot zal Eneco bepalen wat er met het Eneco Uurprijzen gaat gebeuren. Wel is het plan om abonnementskosten in rekening te brengen, maar die zullen niet erg hoog zijn.

1 opmerking:

  1. Mooi product in combinatie met een lokale windmolen. Als deze dan ook nog eens samen, dus gelijkwaardig, met een cooperatie wordt ontwikkeld dan heeft Eneco een mooi product, de klant invloed op zijn gebruik en kosten en heb je draagvlak voor windenergie.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.