Ads Top

Eerste Duurzame Aanbieder label uitgereikt

Vanochtend werd Frans Zegwaart, directeur van Maas Warmtetechniek in Haarlem, door de voorzitters van Bouwend Nederland, Uneto-VNI en OnderhoudNL in het zonnetje gezet. Uit handen van de drie initiatiefnemers van de Duurzame Aanbieder ontving hij het eerste Duurzame Aanbieder label van Nederland.

De mogelijkheid om je als consortium te registreren als Duurzame Aanbieder ziet Zegwaart als een groot voordeel: "Het Duurzame Aanbieder label biedt ook kleine en middelgrote bedrijven de mogelijkheid zich te onderscheiden op het gebied van duurzaamheid.  Achter de schermen werken we met drie bedrijven, maar de klant heeft toch maar één aanspreekpunt".

Nu het kabinet in zijn akkoord volop inzet op de verduurzaming van woningen, bieden leveranciers allerlei duurzame oplossingen. Voor huiseigenaren wordt het hierdoor steeds lastiger om te bepalen welke oplossing in zijn situatie de beste is. Eerst vloerisolatie of eerst dubbelglas? Of toch maar zonnepanelen?

Voor Ruud Maas, voorzitter OnderhoudNL, was dit een belangrijke reden om samen met Bouwend Nederland en Uneto-VNI het initiatief te nemen: “De consument ziet door de bomen het bos niet meer. Het Duurzame Aanbieder label helpt de huiseigenaar bij het kiezen van de meest effectieve maatregelen in zijn situatie. Ook kan de Duurzame Aanbieder hen wijzen op mogelijkheden om de maatregelen te financieren. Zo kunnen we huiseigenaren ontzorgen bij het gehele traject van het verduurzamen van de woning”.

Om in aanmerking te komen voor het Duurzame Aanbieder label moet de aanbieder aan een aantal criteria voldoen. Naast advisering over de mogelijke maatregelen en financieringsmogelijkheden, onderhoudt de aanbieder ook alle contacten met (onder-)leveranciers en blijft hij ook na afronding van de werkzaamheden betrokken. Bij het volledig energieneutraal maken van de woning biedt de Duurzame Aanbieder een energieprestatiegarantie. Onafhankelijk instituut SKG-IKOB controleert of aanbieders voldoen aan de criteria en in aanmerking komen voor het label.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.