Ads Top

Windpark Noordoostpolder geopend

Vandaag is Windpark Noordoostpolder officieel geopend. In aanwezigheid ruim 200 betrokkenen stelden de initiatiefnemers van het windpark en voormalig minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, symbolisch het windpark in werking.

Drie projectpartners zijn verantwoordelijk voor de totstandkoming van het windpark: lokale bedrijven NOP Agrowind en Westermeerwind en daarnaast duurzaam energiebedrijf innogy.

'De initiatiefnemers hebben een lange weg van bijna twintig jaar met elkaar afgelegd. Het is niet altijd een gemakkelijke weg geweest, maar door krachten te bundelen van initiatiefnemers en overheden, intensief samen te werken en te blijven geloven in het project, zijn we zover gekomen. Windpark Noordoostpolder heeft op diverse terreinen (eerste project met RCR (rijkscoördinatieregeling) status, en een zeer uitgebreide milieueffectrapportage) de weg gebaand voor volgende windprojecten', aldus Cees Tolsma, de trotse voorzitter van Koepel Windenergie Noordoostpolder, de partij die de gezamenlijke belangen behartigt van de drie projectpartners.

Aan het eind van dit jaar is het voor bewoners van de Noordoostpolder, Urk en voormalig Lemsterland mogelijk om in het buitendijkse deel van het windpark (Westermeerwind) te participeren middels obligaties en aandelen. Hiermee is het dan ook echt een windpark door en voor de polder.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.