Ads Top

Bodemenergie is belangrijke oplossing bij energiedoelstelling Flevoland

Maandag 29 mei 2017 is de provincie gastheer geweest van de bijeenkomst: "Flevoland comfortabel warm zonder aardgas", wat kan bodemenergie voor u betekenen. Met ondernemers, vertegenwoordigers van diverse overheden en particuliere belangstellenden in de zaal. De aftrap werd verzorgd door gedeputeerde Jaap Lodders (die zijn collega Ad Meijer verving). Lodders schrijft in een tweet: "Veel belangstelling voor bijeenkomst over bodemenerergie/warmte koude opslag. Belangrijke oplossing bij energiedoelstelling Flevoland."

Lodders bereidde de zaal voor op de dilemma's waar de provincie tegenaan loopt als het gaat om bodemenergie. We willen de techniek graag stimuleren. Het is een van de technieken in de energietransitie. Tegelijkertijd ziet de provincie graag dat de bodem zo effectief mogelijk gebruikt wordt.

Adviesbureau IF-technology nam de zaal mee langs de diverse dilemma’s rond de bodemenergie en nodigde de aanwezigen uit om te reageren. De opbrengst was rijk en verrassend, met goede suggesties voor hoe nu verder te gaan met het stimuleren van bodemenergie. Ook werd in beeld gebracht wat we beter niet kunnen doen. Overigens bleek de provincie profijt te hebben van het eigen goed werkende WKO systeem: ondanks dat het buiten warm was, was het binnen heerlijk koel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.