Ads Top

Rabobank en Bleeve helpen klanten hun woning te verduurzamen

Een lagere energierekening, meer comfort en een woning die in waarde stijgt. Een duurzaam huis biedt huiseigenaren veel voordelen, maar ze ervaren de weg naar zonnepanelen en extra isolatie vaak als lang en ingewikkeld. Rabobank is een samenwerking gestart met online platform Bleeve om haar klanten te helpen bij het treffen van energiebesparende maatregelen.

Woningen zijn verantwoordelijk voor 18 procent van de Nederlandse CO2 uitstoot. In het Energieakkoord is bepaald dat alle woningen in 2030 gemiddeld een A label moeten hebben. Momenteel heeft zo’n 45 procent van de woningen energielabel D of lager. Er moet dus nog veel gebeuren voor het behalen van deze doelstelling. Dat kan door zeer energiezuinige nieuwbouwwoningen neer te zetten. En door bestaande woningen te renoveren om de lage energielabels te compenseren.

Elze Vonk, directeur Wonen bij Rabobank: ‘We weten dat 80% van de huiseigenaren best iets wil doen om de woning energiezuiniger te maken. Slechts een klein percentage zet daadwerkelijk deze stap. Huiseigenaren ervaren belemmeringen, vinden het lastig of zien onvoldoende voordelen van de investeringen in energiezuinige maatregelen. Rabobank gaat samenwerken met Bleeve om het voor huiseigenaren makkelijker te maken hun huis te verduurzamen. Hiermee geven we een boost aan de verduurzaming van bestaande woningen.’

Bleeve.nl is een onafhankelijk online platform dat particulieren en plaatselijke aanbieders van energiebesparende oplossingen bij elkaar brengt. De huiseigenaar krijgt een concreet advies voor zijn eigen huis met behulp van de online HuisScan. De maatregelen die uit het advies komen, kunnen uitgevoerd worden door ondernemers uit de buurt. Het platform brengt vraag en aanbod bij elkaar en draagt daarmee bij aan de lokale werkgelegenheid. Rabobank zet haar netwerk in om zakelijke klanten op het platform aan te sluiten. Bleeve bedient de aangesloten ondernemers met kwalitatief hoogwaardige leads, waardoor ze kunnen besparen op marketingkosten. Bij uitvoering van de maatregelen dragen de ondernemers een kleine vergoeding af aan Bleeve.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.