Ads Top

Aandeelhouders PZEM verkopen DELTA Netwerkgroep aan Stedin Groep

De aandeelhouders van de Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij N.V. (PZEM) zijn akkoord gegaan met de verkoop van de Zeeuwse Netwerkholding N.V., inclusief alle dochtervennootschappen en deelnemingen waaronder De Netwerkgroep Infra B.V. (voorheen DELTA Infra B.V.) en de netbeheerder Enduris B.V., samen DELTA Netwerkgroep (DNWG) aan Stedin Groep. Dat is besloten tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 12 juni 2017. De verkoop vindt plaats door een overdracht van de aandelen.

De prijs die Stedin Groep voor de aandelen betaalt bedraagt circa 450 miljoen euro. Dit bedrag is na aftrek van schulden en overige aanpassingen van ongeveer 160 miljoen.

De voorgenomen verkoop werd 31 maart 2017 bekendgemaakt. Voordat de aandelenoverdracht kon plaatsvinden, moest nog goedkeuring verkregen worden van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), de centrale ondernemingsraad van PZEM en de aandeelhouders van PZEM. Nu alle drie hun goedkeuring hebben gegeven, kan Stedin Groep de aandelen overgedragen krijgen.

De verkoop van DNWG vindt plaats in het kader van de eerder aangekondigde herstructurering van PZEM (voorheen genaamd DELTA). De ontwikkelingen binnen de energiemarkt en de verplichte splitsing maakten het noodzakelijk om DNWG te verkopen. Volgens de Splitsingswet (Wet Onafhankelijk Netbeheer) moeten het productie- en leveringsbedrijf gescheiden zijn van de gereguleerde netwerkactiviteiten per 1 juli 2017. Toen in december 2016 bleek dat het niet mogelijk was DNWG in Zeeuwse handen te houden is het externe verkoopproces gestart. Met de goedkeuring van de aandeelhouders is nu het volledige goedkeuringstraject doorlopen. Vanaf 13 juni 2017 zal DNWG als een volle dochter functioneren onder Stedin Groep.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.