Ads Top

Essent ontvangt koningspaar in windpark Noordoostpolder

Koning Willem-Alexander heeft op donderdag 29 juni samen met koningin Máxima een streekbezoek gebracht aan Noordoost Flevoland. Het koningspaar heeft de plaatsen Urk, Nagele en Dronten aangedaan. Peter Terium, CEO van innogy SE, ontving het koningspaar bij windpark Noordoostpolder, mede namens de ontwikkelaars van het windpark. Tijdens het bezoek ging de koning in gesprek met de initiatiefnemers en direct betrokkenen van dit bijzondere windproject.

Langs de dijken van het IJsselmeer aan de westkant van de Noordoostpolder staat één van de grootste windparken van Nederland met in totaal 86 windturbines op het land en in het water. Het park is een lokaal initiatief met drie projectpartners: circa 100 agrarische families verenigd in NOP Agrowind en Westermeerwind, en energieleverancier innogy. De ontwikkelaars van het windpark hebben in een gesprek het koningspaar geïnformeerd over de realisatie van windpark Noordoostpolder. Patrick Lammers, CEO van Essent en Country Chair innogy Nederland vertelde de Koning over de bijzonderheden van windpark Noordoostpolder. Na dit gesprek hebben voorzitter van de Koepel Windenergie Noordoostpolder Cees Tolsma en innogy CEO Peter Terium het koningspaar begeleid naar de dijk om het windpark van 86 turbines te bezichtigen.

Het windpark met een totaal opgesteld vermogen van 429 megawatt bestaat uit 86 windturbines die door verschillende partners worden beheerd. De turbines zijn niet alleen net buiten de kust geïnstalleerd in het IJsselmeer, maar ook op land langs de kustdijk. Naast innogy zijn de lokale bedrijven NOP Agrowind en Westermeerwind projectpartner in het windpark. Innogy heeft 12 van de 86 turbines ontwikkeld en in beheer. De gecombineerde productie van de 86 installaties is voldoende om jaarlijks ongeveer 400.000 huishoudens te voorzien van groene elektriciteit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.