Ads Top

Stroomopwekkende ramen voor Rabobank

Physee, Rabobank en vastgoedontwikkelaar OVG starten vandaag de PowerWindows pilot in het nieuwe kantoor van Rabobank Eindhoven. Het gaat hier om de ontwikkeling van een nieuw product in de bouw. Dit is voor het eerst dat in Nederland stroomopwekkende ramen die geen invloed hebben op de glasfunctionaliteiten in een bestaand commercieel vastgoed project zijn geïnstalleerd. Het herontwikkelde pand van Rabobank in de Eindhovense wijk Fellenoord is klaar voor de toekomst en draagt met deze primeur zelf bij aan een energiezuiniger toekomst voor de bebouwde omgeving.

PowerWindows wekken zonne-energie op zonder daarbij invloed te hebben op welke glasfunctionaliteiten dan ook, zoals transparantie- of isolatiewaarden. Hierdoor dragen PowerWindows bij aan de transitie om kantoren, woontorens en hotels te transformeren tot energie-neutrale gebouwen, door gebruik te maken van een bestaand bouwmateriaal: glas.
Ferdinand Grapperhaus, CEO van Physee: “Ik ben bijzonder trots op het feit dat we erin geslaagd zijn in een zeer concurrerende industrie een dergelijke duurzame innovatie te ontwikkelen en uit te voeren. Een praktische instelling en vrije geest konden hier samengaan door doorzettingsvermogen van alle betrokkenen.”

Pieter Ketting, programmadirecteur huisvesting Rabobank: “Deze PowerWindows pilot is een goed voorbeeld hoe Rabobank met klanten en partners verduurzaming wil stimuleren. Als deze pilot slaagt zien we een belangrijke bijdrage voor PowerWindows in het energiezuiniger maken van commercieel vastgoed.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.