Ads Top

Oud maakt plaats voor nieuw bij windpark Slufterdam

Nuon en Eneco zijn gestart met de voorbereidingen voor het vervangen van de huidige windmolens van windpark Slufterdam. De zeventien windmolens van het windpark ten zuidwesten van de haven van Rotterdam maken plaats voor veertien moderne windmolens die veel efficiënter zijn. Als de nieuwe windmolens begin 2019 in bedrijf zijn, wekt windpark Slufterdam genoeg stroom op om jaarlijks circa 50.000 huishoudens van duurzame energie te voorzien. Dit is ruim twee keer zoveel als in de oude situatie.

Na vijftien jaar trouwe dienst, worden de windmolens binnenkort gedemonteerd. Het streven is iedere week twee windmolens af te breken waarna direct gestart wordt met het slopen van de bestaande fundamenten en aanleggen van de infrastructuur voor de nieuwe windmolens. Tussen het demonteren van de huidige windmolens en het plaatsen van de nieuwe zit ongeveer een jaar. Naar verwachting zijn de nieuwe windmolens vanaf begin 2019 in bedrijf.

Niet alle windmolens zijn al aan het einde van hun technische levensduur. Sommige molens kunnen op een andere plek nog schone energie opwekken. Door technologische vooruitgang wordt het met de nieuw te plaatsen windmolens mogelijk om met minder molens bijna twee keer zo veel MWh op te wekken. De zeventien windmolens maken plaats voor veertien grote windmolens, waarmee het vermogen groeit van 25,5 megawatt naar 50,4 megawatt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.