Ads Top

Studenten Solar Team stellen nieuwe zonnewagen voor

Het Belgische Solar Team heeft vandaag zijn nieuwe zonnewagen voorgesteld. 21 ingenieursstudenten van de KU Leuven hebben er een jaar lang aan gewerkt. De wagen is lichter, kleiner en toch even snel als zijn voorganger. In oktober nemen ze deel aan het wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australië. 

Om de twee jaar bouwt een groep studenten van de KU Leuven een zonnewagen om deel te nemen aan het wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australië. Hun nieuwe wagen, de Punch Two, reed vandaag zijn eerste testrit in het stukje Australië in dierentuin Planckendael. Niet toevallig op de eerste dag van de zomer, want de wagen rijdt volledig op zonne-energie. 

De Punch Two verschilt op heel wat vlakken van zijn voorgangers. Wat meteen opvalt, is dat de wagen veel kleiner is dan de vorige zonnewagen.

Hoewel er minder zonnepanelen op de wagen liggen, boet hij niet in aan snelheid. De topsnelheid van de wagen is 120 kilometer per uur. Thierry Garritsen van het Solar Team: “Gelukkig zijn zonnepanelen vandaag véél efficiënter dan twee jaar geleden. We hebben de wagen ook lichter gemaakt: hij weegt nu 130 kilogram. Dat is 30 kilogram minder dan zijn voorganger. Gemiddeld zal de nieuwe wagen 85 kilometer per uur rijden.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.