Ads Top

Drenthe doet mee met de Nationale Duurzame Huizenroute

Dit voorjaar heeft de Expeditie naar Energieneutraal Wonen in Drenthe zich aangesloten bij de Nationale Duurzame Huizenroute. Een online platform voor huiseigenaren die buurtgenoten en geïnteresseerden een kijkje geven in de keuken van hun verduurzaamde woning.

In Drenthe worden voorafgaand aan de Nationale Duurzame Huizenroute in november verschillende thematours op locatie georganiseerd. Enkele duurzame koplopers uit de regio openen hun woning en vertellen over hun beweegredenen en keuzes bij het verduurzamen van hun woning. De eerste Drentse thematour op zaterdag 17 juni in Dwingeloo was een succes. Er volgen nog drie tours. Je kunt je voor de thematours inschrijven op de website.

Vrijdag 23 juni bij familie Bulder in de Wijk (= vol)
Zaterdag 24 juni bij familie Bulsink in Dalen (nog enkele plaatsen)
Zaterdag 1 juli bij familie Knaap in Hoogeveen (nog enkele plaatsen)
700ste deelnemer komt uit Drenthe

Peter Vermaas uit Nieuw-Amsterdam meldde zich afgelopen maand bij de Nationale Duurzame Huizenroute aan als trotse bezitter van een Nul-op-de-Meter woning. Hij was hiermee de 700ste deelnemer in Nederland. De organisatie van de Nationale Duurzame Huizenroute ging bij hem op bezoek met de hartelijke felicitaties, een bloemetje en een pakket met biologische producten uit de regio. Peter verduurzaamde zijn jaren ’80 woning eigenhandig met de nieuwste technieken en volledig uitgedacht bespaarsysteem.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.