Ads Top

Ook Groningen aan de energie van SolaRoad

Na Krommenie maakt nu ook het Groningse Oldambt gebruik van de techniek van het SolaRoad-fietspad. Op 16 juni 2017 werd daar officieel een slimme bank in gebruik genomen, waarvoor de elektriciteit word opgewerkt door de SolaRoad Kit.

Gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie Noord-Holland is blij dat de duurzame vondst nu ook in Groningen wordt toegepast. “Geweldig om te zien dat de succesvolle SolaRoad door de provincie Groningen wordt opgepakt. Ik feliciteer de provincie Groningen graag van harte met de aanschaf van de eerste SolaRoad Kit ter wereld!” De kit bestaat uit vier betonelementen met daarin zonnepanelen van ongeveer 2,8 x 3,5 meter. De SolaRoad Kit levert ca. 3500 kWh per jaar op, dit is genoeg energie voor een gemiddeld huishouden voor één jaar. De kit kan energie leveren voor bijvoorbeeld wegverlichting, verlichting van een etalage, verwarming, een wifi- punt of een oplaadpunt voor elektrische fietsen of mobiele telefoons.

De multifunctionele bank heeft onder meer een stopcontact voor het opladen van bijvoorbeeld een mobiele telefoon of tablet. Daarnaast zijn er vier oplaadpunten in een fietsenrek voor de elektrische fiets. Ook heeft de bank een digitaal informatiescherm.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.