Ads Top

Nobelprijswinnaar Steven Chu geeft lezing op de UvA over klimaatverandering

Steven Chu, Nobelprijswinnaar voor Natuurkunde en voormalig Minister van Energie in de V.S., geeft op 22 juni een openbaar science colloquium op de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. In deze publiekslezing gaat hij in op de mogelijkheden en uitdagingen om klimaatverandering het hoofd te bieden.

De titel van de lezing is 'Klimaatverandering en innovatieve wegen naar een duurzame toekomst.' De industriële en agrarische revoluties hebben de wereld enorm veranderd, maar het onbedoelde gevolg van deze revoluties is een verandering van het klimaat van de Aarde door toedoen van de mens. Steven Chu geeft in zijn lezing nieuwe gegevens over klimaatverandering en bespreekt vervolgens technische kansen en uitdagingen om de risico's van klimaatverandering te verminderen.

De lezing vindt plaats van 13.00 tot 14.30 uur in zaal C1.110 van het faculteitsgebouw, Science Park 904. UvA professor Jook Walraven zal het colloquium voorzitten. En na de lezing van professor Chu wordt hij geinterviewd door Tristan Bakx en Evita Verheijden van de BètaBreak commissie (het interviewplatform van studenten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica), gevolgd door een discussie met het publiek.
Dit unieke Science Colloquium staat open voor iedereen. Omdat er een beperkt aantal zitplaatsen is dienen bezoekers zich vooraf te registeren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.