Ads Top

Duurzame energie en innovatie tijdens TransFuture Festival

Op donderdag 22 juni vindt voor de derde keer het TransFuture Festival plaats bij EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en Energy Academy Europe. Het TransFuture Festival is gratis toegankelijk voor een ieder die geïnteresseerd is in de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van duurzame energie.

Tijdens het festival tonen partners als de Gemeente Groningen, Energy Academy Europe, BuildinG en de Hanzehogeschool Groningen welke duurzame (technologische) vernieuwingen in Noord-Nederland worden ontwikkeld. Enkele onderdelen uit het programma zijn:

Opening Huis van Morgen
Een plek waar bewoners kunnen kennismaken met hulpmiddelen waardoor ze langer thuis kunnen blijven wonen. Bedrijven, onderzoekers en studenten werken er aan nieuwe innovatieve oplossingen.

Eindsymposium energietransitie-versnellers
Derde- en vierdejaars studenten die het afgelopen half jaar hebben gewerkt aan energietransitie- projecten, presenteren hun resultaten. Zij ontwierpen onder andere oplossingen voor duurzame mobiliteit, duurzaam bouwen, smart energy systemen en Duurzaam Ameland.

Energiedebat: De toekomst van het Energieakkoord
Volgens experts doet Nederland te weinig om aan het Klimaat Akkoord van Parijs te voldoen. Ook al is er een Nederlands Energieakkoord. Welke maatregelen zou Nederland moeten nemen om wel aan het Parijs Akkoord te voldoen?

Duurzaam 2035
De Gemeente Groningen maakt de stand van Energieneutraal 2035 op. In dit programma werkt de gemeente met een groot aantal partners aan energie vraagstukken voor burgers, duurzame mobiliteit, warmte uit de bodem, milieuvriendelijk bouwen. Tijdens het festival worden resultaten gepresenteerd en nieuwe partners voorgesteld.

GroenGas BBQ
Naast het inhoudelijke programma is het TransFuture Festival een echt festival, met goed eten, drinken en muziek. Vast onderdeel van het festival is de GroenGas BBQ, vanzelfsprekend op duurzaam opgewekte energie, evenals alle energie die op het festival wordt gebruikt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.