Ads Top

Stedin en Energy21 ontwerpen marktmodel op basis van blockchain

Stedin en het bedrijf Energy21 hebben samen een lokaal energie marktmodel ontworpen, dat gebruik maakt van blockchain technologie. Dit model biedt een oplossing voor een aantal problemen van het energiesysteem.

De netbeheerder ziet veel toekomst in de mogelijkheden van blockchain en is recent partner geworden van Energy Web Foundation, een internationaal samenwerkingsverband gericht op onderzoek naar toepassingen van blockchain in de energiesector.

 De benadering van Stedin en Energy21 onderscheidt zich van veel bestaande blockchain projecten in de energiesector door uit te gaan van een open markt, en niet van peer-to-peer energielevering.  Bovendien wordt door het nieuw ontworpen marktmodel de potentie van blockchain technologie veel beter benut.

​Stedin en Energy21 hebben het ontwerp voor dit marktmodel vertaald in een rudimentaire eerste versie van een werkende blockchain en bijbehorende front-applicatie. De volgende stap is het verder uitwerken van het proof of concept en het opzetten van op marktuitvraag gebaseerde pilots.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.