Ads Top

Convenant Zeeuwse Publieke Belangen ondertekend

De aandeelhouders van de Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij N.V. (PZEM) en Stedin Groep hebben de Stichting Zeeuwse Publieke Belangen opgericht. Deze stichting waarborgt de afspraken die zijn gemaakt tussen de aandeelhouders PZEM en Stedin Groep bij de verkoop van DNWG. Deze afspraken gaan onder andere over het actief ondersteunen van de afspraken die zijn neergelegd in het Zeeuwse Energieakkoord. 

Het convenant waar deze afspraken in staan is woensdag 14 juni 2017 ondertekend in Middelburg. Gedeputeerde Carla Schönknecht en wethouder Ad Schenk (Borsele) ondertekenden het convenant als bestuurslid van de Stichting Zeeuwse Publieke Belangen. Namens Stedin Groep ondertekenden CEO Marc van der Linden en COO Judith Koole het convenant.

Met de oprichting van de Stichting en het ondertekenen van het convenant ontstaat een voor Nederland uniek overlegplatform tussen overheden en een netwerkbedrijf, om in goede samenspraak de lokale publieke belangen te borgen.

In het convenant staan onder meer de afspraken rondom de energietransitie. Stedin stelt gedurende 5 jaar een investeringsbudget voor de stichting beschikbaar. Dit budget is vooral bedoeld voor innovaties op het gebied van energietransitie. Het bestuur van de Stichting mag het budget naar eigen inzicht besteden aan onderzoek en ontwikkeling of anderszins ter ondersteuning van projecten op het gebied van energietransitie in de provincie Zeeland.

In het convenant wordt verder geregeld dat er zonder goedkeuring van de Stichting geen vaste arbeidsplaatsen bij DNWG vervallen als gevolg van de overname. Bovendien wordt de plaats waar de werknemers van DNWG gewoonlijk hun werkzaamheden uitvoeren niet op onredelijke gronden gewijzigd.

Stedin Groep zal de Stichting op regelmatige basis informeren over de energievoorziening en de strategische plannen van Stedin Groep en DNWG met betrekking tot de energievoorziening in Zeeland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.