Ads Top

Woningeigenaren geven tips over energiebesparing

Tilburgers die energie willen besparen in hun huis, kunnen zien hoe dat in de praktijk werkt tijdens de nationale duurzame-huizenroute. Woningbezitters in Tilburg en Berkel-Enschot laten op 5 en 12 november zien hoe ze dat gedaan hebben.

Op de website duurzamehuizenroute.nl/tilburg staan de huizen die bezocht kunnen worden. Het gaat om 6 woningen in Tilburg en 2 in Berkel-Enschot. Mensen die een huis willen bezoeken moeten zich aanmelden op de website en zich inschrijven voor een bezoek aan een woning.    

Energiezuinige maatregelen die in de huizen genomen zijn, zijn onder meer het plaatsen van HR++-glas, zonnepanelen, isolatie of een zonneboiler. Ook zogenoemde nul-op-de-meter woningen in de Le Sage Ten Broekstraat zitten in de huizenroute. Op de website kan gezocht worden op het bouwjaar van een woning, het type van een huis en wat voor energiebesparende maatregelen genomen zijn.

De nationale duurzame-huizenroute is bedoeld voor mensen die hun huis duurzamer willen maken. Al dan niet in combinatie met een verbouwing. De eigenaren die al aanpassingen aan hun huis hebben gedaan, vertellen wat de ervaringen zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.