Ads Top

Nieuwe strategie Greenchoice: duurzaam nog dichterbij brengen

'Hoe bewegen we Nederland naar 100% duurzame energie?' Dat was de centrale vraag van het symposium De #Energierevolutie. Sprekers uit de duurzame energiewereld bogen zich gisteren over de impact van innovatie en technologie, nieuwe vormen van samenwerking, de rol van kapitaal en de voorwaarden om de energietransitie te versnellen. Het symposium werd geïnitieerd door Greenchoice, ter gelegenheid van haar 15-jarig bestaan en ter introductie van haar nieuwe strategie: Duurzaam Dichtbij.
Pijlers van deze nieuwe strategie zijn: 100% lokale duurzame energie, inzet van slimme technologie en klantenservice van het allerhoogste niveau.

Keynote-spreker Marga Hoek van Business for Good vertelde tijdens het symposium hoe deze beweging vanuit de driehoek: bedrijfsleven-wetenschap, onderwijs-overheid en politiek kan worden gerealiseerd. Gasten uit diezelfde sectoren discussieerden over kernvragen zoals: het versnellen van de energietransitie, het schrappen van gas, het belang van decentrale opwek en het al dan niet belasten van duurzame energie. Drie groene startups pitchten hun eigen energierevoluties aan de aanwezigen: over isolatie, zonnepanelendelen en innovatieve windmolens.

Evert den Boer, CEO van Greenchoice: “Gelukkig gaat de hele energiewereld nu voor duurzaam. Wat ons onderscheidt is dat Greenchoice zich specifiek op lokale opwek richt. Met onze rotsvaste groene uitgangspunten en onze persoonlijke aanpak leggen we de verbinding met honderden lokale energie-initiatieven en coöperaties. Tegelijk zijn we zó groot dat we de financiële slagkracht en de mogelijkheid hebben om daar ook daadwerkelijk in te investeren. Greenchoice is verreweg de grootste van de echt groene leveranciers, en we zijn tegelijk de kleinste onder de echt groten.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.