Ads Top

Record aantal consumenten wisselt van energieleverancier

Nog nooit zijn er zoveel consumenten overgestapt van energieleverancier als in de afgelopen twaalf maanden. Tussen medio 2015 en medio 2016 stapte 17 procent van de energieconsumenten over. Consumenten die al eens zijn overgestapt, doen dit ook vaker. Ongeveer 64 procent van deze groep is twee keer of vaker overgestapt. Dat blijkt uit de Energiemonitor die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft gepubliceerd.

Door over te stappen dwingen consumenten de energiebedrijven om te concurreren. Dat leidt tot betere dienstverlening en lagere prijzen. Nederlandse consumenten kunnen tot ruim 300 euro per jaar op hun energiejaarrekening besparen. De hoogte van de besparing verschilt per looptijd van het contract. Consumenten die nog nooit zijn overgestapt, kunnen het meeste besparen.

Uit Europese publicaties van ACER (Agency for the cooperation of energy regulators) en CEER (Council of European energy regulators) blijkt verder dat Nederland voor zowel elektriciteit als gas een van de meest competitieve markten in Europa heeft. In Nederland stappen relatief veel consumenten over van energieleverancier. Zij kunnen daarbij kiezen uit een relatief groot aantal leveranciers en kunnen gemakkelijk prijzen vergelijken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.