Ads Top

'Green Office KU Leuven' maakt een punt van duurzaamheid aan de universiteit

Met het Green Office heeft de KU Leuven een nieuw duurzaamheidspunt voor én door studenten en personeelsleden. Een team van vrijwilligers, jobstudenten en stafleden zal onder die noemer campagnes lanceren, evenementen organiseren, duurzaam onderzoek stimuleren en een netwerk uitbouwen van studenten en organisaties die zich inzetten voor een betere toekomst.

De Dienst Duurzaamheid nam samen met Studentenvoorzieningen, LOKO en CORE het initiatief voor het Green Office KU Leuven, dat onderdak kreeg in het Zwartzusterklooster. Geïnteresseerden kunnen daar onder meer terecht voor films en lezingen, workshops en boeken over duurzaamheid. Studenten en personeelsleden kunnen er ook aankloppen met hun eigen vragen en ideeën, en contact leggen met medestudenten, collega’s of organisaties die gepassioneerd zijn door duurzaamheid.

Het programma van het openingsevent op 13 oktober stond uiteraard ook in het teken van dat thema. De geserveerde hapjes waren gemaakt van overschotjes en de workshops hadden titels als ‘meubels maken uit pallethout’ en ‘eco koken op kot’. Jonge onderzoekers wisselden tijdens een ‘sustainable speeddate’ van gedachten over duurzaamheid in wetenschappelijk onderzoek. Peter Tom Jones, auteur van Terra Reversa en Innovation Manager aan de KU Leuven, kwam uitleggen waarom we optimistisch mogen zijn over de toekomst van onze planeet, en lichtte toe met welke initiatieven we die toekomst zelf in handen kunnen nemen. De documentaire Demain bracht een gelijkaardige positieve boodschap: de film portretteert pioniers die met hun initiatieven landbouw, energie, economie, democratie en onderwijs heruitvinden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.