Ads Top

Jonge landbouwers in Groningen investeren in duurzaamheid

74 jonge landbouwers in de provincie Groningen krijgen subsidie om hun bedrijf duurzamer te maken. Zij deden een beroep op de Jonge Landbouwersregeling. Deze regeling is bedoeld om jonge boeren tot 40 jaar een steuntje in de rug te geven om hun bedrijf door te ontwikkelen voor of na een bedrijfsovername. In totaal is voor 800.000 euro aan subsidie toegekend. Van 1 december 2016 tot 15 januari 2017 gaat de Jonge Landbouwersregeling opnieuw open.

In de provincie Groningen zijn er tijdens de openstelling 86 aanvragen binnen gekomen, waarvan 74 aanvragen zijn goedgekeurd. Voorbeelden van duurzame maatregelen waar subsidie voor aangevraagd is zijn: zonnepanelen,  kleine windmolens en precisiebemesting. Jonge boeren konden een bijdrage ontvangen van maximaal 20.000 euro per aanvraag.

Van 1 december 2016 tot 15 januari 2017 gaat de regeling voor de tweede keer open. De regeling blijft in hoofdlijnen gelijk. Het aantal categorieën waarvoor een aanvraag ingediend kan worden is uitgebreid. Mensen die nog geen bijdrage vanuit de regeling hebben ontvangen of hebben aangevraagd, kunnen een aanvraag indienen.

De provincie Groningen is blij dat jonge boeren goed gebruik hebben gemaakt van de regeling. Volgens het CBS stoppen in Nederland 15.000 boeren op termijn met hun bedrijf omdat ze geen opvolger hebben. In Groningen heeft ongeveer 50 procent van de akkerbouwbedrijven en 65 procent van de melkveebedrijven een opvolger. Met deze regeling hoopt de provincie deze opvolgers te kunnen helpen in de periode van bedrijfsovername.
Meer informatie

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.