Ads Top

IT beveiliging olie en gas-industrie niet op orde

IT-beslissers in de olie- en gasindustrie nemen cyberbeveiliging nog niet serieus genoeg. Dat constateert Fox-IT op grond van onderzoek dat door de Oil & Gas IQ portal is uitgevoerd onder beslissers.

Zelfs na ernstige incidenten, zoals Stuxnet en Shamoon,  zijn er slechts lichte verbeteringen merkbaar in het beleid en de meerderheid van de IT-professionals heeft er nog steeds weinig vertrouwen in dat ze grote cyberaanvallen kunnen ontdekken, weerstaan of beantwoorden.    
     
Het jaarlijkse onderzoek vond voor de tweede keer plaats. Een panel van IT-managers uit de olie- en gasindustrie nam deel aan het onderzoek naar de veiligheid van hun eigen systemen, de trends en uitdagingen die ze zien in de cyberdreigingen en de kwetsbaarheid van hun eigen onderneming.

Slechts 9 procent heeft vertrouwen in hun eigen systemen. Daarnaast heeft meer dan een derde geen vertrouwen in de eigen verdedigingssystemen. Dit is vergelijkbaar met vorig jaar.
    
65 procent van de respondenten is er niet gerust op dat ze een Advanced Persistent Threat kunnen detecteren of weerstaan. Dit is een stijging van bijna 38 procent in vergelijking met vorig jaar. De stijging is het gevolg van een toename van het bewustzijn en het toegeven van de zwakte, wat ook positief gezien kan worden.

Zelfs na ernstige incidenten zoals Stuxnet en Shamoon hebben de ondernemingen weinig maatregelen genomen. Slechts 52 procent heeft een Intrusion Detection System (IDS) in gebruik.
    

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.