Ads Top

Essent kiest voor crowdfunding bij zonnestroomprojecten

Essent wil vaart maken met de energietransitie. Daarom wil Essent via crowdfunding ruim 1 miljoen euro ophalen om komend jaar twee zonnestroomprojecten te realiseren via haar dochterbedrijf Indi Energie: bij SnowWorld in Zoetermeer en Landgraaf. Door crowdfunding wil Essent consumenten betrekken bij de opwek van duurzame energie, projecten sneller vormgeven, en het aandeel duurzame energie in Nederland sneller vergroten.

Met crowdfunding geeft Essent consumenten de kans om duurzame energieprojecten mede te financieren. Zij worden op die manier betrokken bij de energietransitie en krijgen ook nog eens een interessant rendement uit hun inleg.

Daarnaast kan Essent meer autonoom werken en mooie initiatieven op het terrein van duurzame energie-opwek vormgeven, zodra die zich aandienen. Met alleen de traditionele manier van financiering door banken is dat lastiger.

Jasper Houthuijsen, directeur bij Indi Energie: “Crowdfunding is voor ons een geheel nieuwe manier om een bijdrage te leveren aan de energietransitie. We verwachten met crowdfunding sneller decentrale, duurzame-energie projecten van de grond te krijgen. Financierders werken op die manier mee aan de versnelling van de energietransitie in Nederland. Doordat in principe iedereen een financiële bijdrage kan leveren aan de totstandkoming van projecten, wordt duurzame energie-opwek van iedereen. Niet alleen van bedrijven of organisaties die vaak op basis van een businesscase bepalen of een project wordt ontwikkeld, waardoor veel kansen blijven liggen.”

De zonnestroomprojecten staan vanaf 17 november, 16.00 uur op www.duurzaaminvesteren.nl. De looptijd van de investering is 1 jaar en zal worden aangeboden via Indi Energie B.V. Het rendement is 5%

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.