Ads Top

De Nederlanders lopen voor op Tesla met zonneceldakpan


Tesla-topman Elon Musk krijgt er wereldwijde aandacht mee, maar het Nederlandse bedrijf ZEP claimt toch echt de wereldprimeur als het gaat om het uitvinden van de zonnedakpan.

Terwijl Musk aankondigde vanaf volgend jaar met zijn bedrijf SolarCity zonnedakpannen te gaan leveren, levert ZEP ze al geruime tijd aan diverse huizen, bouwbedrijven en distributeurs in Nederland, Duitsland, Engeland en Scandinavië.

De gepatenteerde Nederlandse keramische dakpan met geïntegreerde zonnecellen gaat niet alleen zonnestroom leveren, maar kan ook in huis worden aangesloten op elke bestaande power wall. Daarnaast bevat de zonnedakpan ook een gepatenteerde technologie die de warmte onder de dakpannen rechtstreeks naar de boiler in huis geleid. Door deze ontwikkeling worden huiseigenaren minimaal afhankelijk van energieleveranciers. ZEP loopt hiermee voor op het ontwikkelingsgebied van geïntegreerde zonnedakpannen.

ZEP is blij met de door Elon Musk gegenereerde wereldwijde aandacht voor zonneceldakpannen. ,,Wij krijgen nu dagelijks duizenden bezoekers meer op onze website, die op zoek zijn naar zonnedakpannen," vertelt Joost de Graaf van ZEP. ,,Wij delen Elon Musk zijn visionaire inzicht en zijn het erover eens dat zonne-energie gebruiken voor meerdere doeleinden de toekomst is. We hebben feitelijk dezelfde visie".

De zonneceldakpannen van ZEP maken elk dak geschikt voor zonne-energie. En na de onzichtbare zwarte versie lanceerde ZEP onlangs ook de natuurrode zonnedakpan met een beschermde natuurrode zonnecel. Ook daken van monumenten, en panden die binnen het cultureel erfgoed vallen kunnen nu zonne-energie opwekken en deze gebruiken voor meerdere doeleinden.

Het Nederlandse bedrijf bemerkt de groeiende belangstelling van nieuwe investeerders en genereert hiermee extra financiering in ZEP. Deze investeringen worden gebruikt om verdere technische doorontwikkeling mogelijk te maken en verder uit te breiden in de internationale markten, met name in Scandinavië waar men schreeuwt om de natuurrode zonnedakpan. ,,Deze grote belangstelling van externe investeerders onderstreept het vertrouwen dat ze in het groei potentieel van ZEP hebben," aldus De Graaf.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.