Ads Top

Compensatie Warmtewet is sigaar uit eigen doos

Een schadevergoeding van 35 euro of meer als de verwarming uitvalt. Daar heb je recht op als jouw woning onder de Warmtewet valt. Gaat het om een storing van 4 uur of langer, dan moet je warmteleverancier 35 euro betalen en voor iedere volgende 4 uur nog eens 20 euro. Maar er is een flinke kans dat je betaalt voor je eigen schadevergoeding.

Dat merkte Hans van Londen uit Breda op. Hij huurt een appartement in een flat aan de Doenradestraat in Breda. Zijn verhuurder is Laurentius en die woningcorporatie is door de Warmtewet ook zijn warmteleverancier. Laurentius is dus verplicht om bij een storing een schadevergoeding te betalen. Daarom is de woningbouwvereniging dit jaar een compensatiefonds begonnen. Meer dan 1200 huurders die ook warmte afnemen bij Laurentius moeten 6 tientjes in het fonds storten. Met de ruim 72.000 euro die dat oplevert, wil de corporatie vergoedingen bij storingen betalen. ‘Een sigaar uit eigen doos,’ aldus Van Londen.

Maar Laurentius stelt in VARA's Kassa dat het mag en dat andere woningcorporaties ook een bedrag in rekening mogen brengen. Het compensatiefonds maakt het in ieder geval transparant. Als er geld overblijft aan het einde van het jaar krijgen mensen mogelijk geld terug. Verder wordt er geld gereserveerd voor 2017 zodat de bijdrage van huurders aan het fonds dat jaar lager kan zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.