Ads Top

Europese ELENA-subsidie maakt grootschalige investeringen in nieuwe energie mogelijk

De provincie Overijssel en de vijf grote steden hebben een Europese duurzaamheidssubsidie binnen gehaald van 2,6 miljoen euro. Het geld wordt gebruikt voor de voorbereiding en opstart van een groot investeringsprogramma voor de verduurzaming van gemeentelijke gebouwen, woningen, kantoren en de aanleg van drie warmtenetten. Het totale investeringsprogramma heeft een waarde van 72,2 miljoen euro, en wordt door de gemeenten, provincie en andere projectpartners gefinancierd.

Op vrijdag 18 november werd in het provinciehuis in Zwolle het subsidiecontract ondertekend door gedeputeerde Erik Lievers van de provincie Overijssel en vice-president Pim van Ballekom van de Europese Investeringsbank, in aanwezigheid van de wethouders van de deelnemende gemeenten.

Gedeputeerde Erik Lievers voor Energie, Milieu en Europa: “In Overijssel willen we naar twintig procent nieuwe energie in 2023. Dat willen we bereiken door energiebesparing en door de opwekking van nieuwe energie. Met deze investeringen kunnen we honderden bestaande gebouwen aanpakken, en creëren we daarnaast werkgelegenheid. Een mooi succes van onze samenwerking, regionaal en in Brussel!”

Voorbeelden van de projecten die dankzij de Europese ELENA-subsidie kunnen worden gerealiseerd zijn:
  • Verduurzaming van 175 gemeentelijke panden in verschillende gemeenten
  • Verduurzaming van 400 particuliere woningen (woningabonnement Deventer)
  • Aanleg warmtenetten in Deventer, Enschede en Zwolle


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.