Ads Top

Essent steunt nationale markt voor CO2-compensatie

Essent is mede-initiatiefnemer van het voornemen om een Green Deal Nationale Koolstofmarkt te sluiten. De Green Deal moet de verkoop van CO2-rechten uit Nederlandse CO2-reductieprojecten mogelijk maken. Essent wil de CO2-rechten gebruiken om het gasverbruik van de klanten te vergroenen. Het initiatief werd tijdens de Klimaattop 2016 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam gepresenteerd.

Tim Wijnen, teamlead developing markets bij Essent: “Met CO2-rechten kunnen we het gasverbruik van onze klanten CO2-neutraal maken. Dat doen we al met Gold Standard certificaten, maar daarbij gaat het om CO2-rechten van projecten over de hele wereld. Het idee van de Green Deal is dat de emissierechten van puur Nederlandse projecten komen. Wij horen van klanten dat zij interesse hebben om gasuitstoot te compenseren met projecten dicht bij huis. Vergelijk het met Nederlandse windenergie, daar is ook vraag naar."

In de Green Deal passen duurzame energieprojecten in Nederland die bijdragen aan de vermindering van broeikasgasuitstoot en die niet onder het Europese emissiehandelssysteem EU-ETS of een subsidieregeling vallen. Denk aan een laadpaal voor auto’s verbonden aan zonnepanelen op een dak van een school; het rendabel maken van mestvergisters; gebruik van mijnwater voor opwarming en koeling van gebouwen; bescherming van veengebieden; en schone brandstof voor zwaar transport zoals zwaar wegverkeer, binnenvaart en zeeschepen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.