Ads Top

Friezen investeren steeds meer in woningisolatie

Meer dan 4.500 woningeigenaren hebben dit jaar de Friese Energiepremie aangevraagd, voor in totaal 3,5 miljoen euro. Met de premie konden zij hun huis zuiniger maken door energiebesparende maatregelen. De meest voorkomende maatregelen zijn isolatie van dak, gevel en vloeren en isolatieglas. Per woning was maximaal 3.050,- euro subsidie mogelijk.

Duurzaamheidsgedeputeerde Michiel Schrier is blij met het resultaat. “Duurzaam wonen en leven is van groot belang voor de toekomst van onze provincie. Ik vind het mooi om te zien dat zoveel huiseigenaren investeren in een duurzaam en comfortabel huis met ook nog eens een lagere energierekening. Dat is ook nog eens goed voor het milieu en voor de provinciale economie. Want vaak schakelen ze een Friese aannemer in voor de klus”.

Met de 3,5 miljoen aan energiepremies is de pot nu leeg en stopt de regeling. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komt evenwel met een nieuwe subsidieregeling, ‘energiebesparing eigen huis’. Huiseigenaren kunnen subsidie krijgen en goedkoop geld lenen om hun woning energiezuiniger te maken. Dit kan bijvoorbeeld door betere isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer en ramen. Ook kunnen ze warmtepompen, zonneboilers, ventilatie met warmteterugwinning en zonnepanelen aanschaffen met de subsidie.

Met de campagne ‘Energie besparen doe je nu’ vestigt het Rijk de aandacht op de mogelijkheden om een huis energiezuiniger te maken. De campagne loopt drie jaar. Op www.duurzaambouwloket.nl staan allerlei tips en adviezen over energiebesparing.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.