Ads Top

Luid protest tegen windmolens voor de kust

De burgemeesters van de gemeenten Wassenaar, Katwijk, Noordwijkerhout, Noordwijk, Zandvoort en Bergen hebben woensdag een brandbrief naar de leden van de Eerste en Tweede Kamer gestuurd in verband met de plannen voor windmolens voor de kust.

Om de doelstellingen uit het Energieakkoord te halen wil minister Kamp over de hele lengte van de Hollandse kust binnen zichtafstand honderden windturbines plaatsen. Elk met een hoogte van zo'n 200 meter. Een schrikbeeld, vinden de burgemeesters.

Het vrije uitzicht dreigt definitief te worden verstoord door de aanblik van een langgerekt hekwerk. Dat is een fundamenteel verlies voor Nederland dat internationaal wordt gekend als het vlakke land met de lange zichtlijnen. 'Onze volksaard en de artistieke expressie worden door de eeuwen heen verklaard.'

Het kostbare weidse uitzicht vanaf de kust kan volgens de burgemeesters behouden blijven door de noodzakelijke windturbines te plaatsen op IJmuiden-Ver. Op een afstand van 90 kilometer, onzichtbaar vanaf de kust. Dit gebied, IJmuiden-Ver, is al voor dit doel aangewezen. Alle al aangenomen en van toepassing zijnde wetgeving geldt ook voor dit gebied. Vertragende bezwaarprocedures zijn niet te verwachten. De aanleg kan snel beginnen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.