Ads Top

EnergieAanbieding.com geeft bespaartips (i.m.)

Ieder jaar gebruikt een huishouden ongeveer 3500 kilowattuur stroom. De energierekening is vaak een van de grootste kostenposten. Daarnaast is het gebruik van energie belastend voor het milieu. Door slim om te gaan met energie, wordt het klimaat geholpen en kan er honderden euro’s worden bespaart op de energierekening. Daarom geeft de website EnergieAanbieding.com een paar bespaartips.

Stroomvreters (besparing: 110 euro)

Stroomvreters kosten ons ieder jaar een hoop geld. Met het vervangen van de oude koelkast kan er behoorlijk wat geld bespaard worden: 55 euro per jaar. Een koelkast van tien jaar of ouder kost aardig wat energie. Daarom is het goed de koelkast te vervangen door een koelkast met energielabel A+++. Zo’n koelkast is wel  tot drie keer zuiniger dan een ouder model.

Wie nog een ouderwetse televisie (met grote beeldbuis) in huis heeft, kan deze het best vervangen door een plat scherm. De beste keuze is een LED-tv. Die is nog 30 procent zuiniger dan een gewoon LCD-scherm. Door de decoder te vervangen door een insteekkaart in de TV, kan er nog meer bespaard worden. Ook hier geldt een besparing van 55 euro.
Onderhoud aan het huis (besparing: 88 euro)

Gebreken aan het huis jagen de energierekening flink omhoog. Af en toe onderhoud plegen aan het huis is daarom een goed idee. Daarbij is het goed om te weten dat een tochtig huis veel energie gebruikt. Isoleer daarom het dak, de vloeren en zorg ervoor dat er geen tocht door de kieren van de kozijnen kan komen.

Nog een oude cv-ketel in huis? Vervang deze door een zuiniger exemplaar. Door deze dicht bij de douche of keuken aan te brengen, koelt warm water niet af. Let bij het uitkiezen van een nieuw exemplaar op de energielabels

Verlichting (besparing: 66 euro)

Door het licht uit te zetten in ruimtes waar dat niet nodig is, kan er een besparing van 66 euro per jaar gedaan worden. Een druk op de knop levert dus direct geld op. Wie nog meer wil besparen met verlichting, kan het best eens een rondje door het huis doen. Waar zitten nog gloeilampen? Door gloeilampen te vervangen door energiezuinige LED-lampen, vallen er tientallen euro’s per jaar te besparen.

Vloerverwarming (besparing: 60 euro)
Wie vloerverwarming heeft, heeft ook een vloerverwarmingspomp. Bij installatie van deze pomp zet de installateur de verwarmingspomp vaak op de hoogste stand. Die pomp staat altijd aan: dag en nacht. Of het nu zomer of winter is. Hier valt een grote besparing te halen, door de pomp op de laagste stand te zetten. Daarmee kan een besparing van 50 procent behaald worden. Wie er in de zomermaanden ook een tijdschakelaar voor zet, bespaar nog een paar tientjes extra

Energieslurpers (besparing: 44 euro)

Vandaag de dag hebben veel apparaten geen uit-knop meer. Dat is jammer, want daardoor blijft een apparaat stroom verbruiken. We noemen deze apparaten ‘energieslurpers’; we doen er niets mee, maar ze verbruiken toch energie. Ieder jaar raakt een gemiddeld gezin zo’n 300 kilowattuur kwijt aan apparaten waar ze niets mee doen.

Dat is eenvoudig te vermijden. Zet de apparaten écht uit door de stekker uit het apparaat te halen. Het gaat vaak om de televisie (met bijbehorende randapparatuur), de computer, de stereoset en keukenapparatuur.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.