Ads Top

Zuinige auto’s voor wegbeheer

De provincie Drenthe heeft veertien nieuwe dienstauto’s in gebruik genomen. Het gaat om de pick-ups waarmee de wegbeheerders hun werk op en rond de provinciale wegen uitvoeren. De keuze is gevallen op de Volkwagen Amarok. Deze auto is een van de zuinigste modellen in zijn soort. De nieuwe auto’s zijn uitgerust met een uitklapbaar tekstpaneel, waarop tijdens een incident meteen informatie voor de weggebruikers zichtbaar wordt gemaakt. Er hoeven geen aanhangers met tekstbord meer opgehaald en vervoerd te worden, dat bespaart brandstof.
Gedeputeerde Henk Brink: ‘Met de komst van deze nieuwe auto’s kunnen we de dienstverlening op de wegen die we als provincie beheren, weer een stuk verbeteren. Weggebruikers krijgen meteen actuele informatie over wat er aan de hand is als een van onze auto’s bij een incident hulp biedt. We zijn ook blij dat we met deze auto’s ons wagenpark weer een stuk schoner hebben weten te maken. Duurzaamheid bij het beheer van onze wegen en vaarwegen vinden we belangrijk. We hebben eerder al verschillende milieuvriendelijke voertuigen in gebruik genomen die nodig zijn bij het vaarwegbeheer.’
Voor het begeleiden van schepen in de winterperiode worden acht Volkswagens Up Cargo gebruikt, die op biogas rijden. Verder rijden de brug- en sluiswachters op een elektrische scooter tussen de verschillende te bedienen objecten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.