Ads Top

Solar Team Twente: Universiteit Twente en Saxion Ambiëren eerste plaats

Universiteit Twente en Saxion gaan extra investeren in het Solar Team Twente. De UT en Saxion vragen ook de andere sponsoren dezelfde lijn te volgen, met als ultiem doel: het behalen van de eerste plaats in de World Solar Challenge in Australië in 2015, dé prestigieuze race voor auto's die rijden op zonne-energie.
De Universiteit Twente en Saxion hebben wel een aantal voorwaarden gesteld voor de verhoogde bijdrage en extra support: het bereiken van de eindoverwinning.  Mocht dit in 2015 niet lukken, dan stoppen beide kennisinstellingen hun bijdragen, en daarmee feitelijk de toekomstige deelname aan de race.
Er zal tevens een nieuw studententeam en bestuur worden geformeerd, dat zorgt voor een bredere inbedding in de regio. Dit moet leiden tot meer bijdragen van huidige en nieuwe partijen en maximale publiciteit en exposure gedurende het gehele seizoen. Bij de vorming van het nieuwe team zullen naast UT-studenten, ook meer Saxion studenten worden geworven, waarbij niet alleen technische disciplines nodig zijn, maar ook voldoende communicatief en ondernemend talent.
In 2013 behaalden ‘The RED Engineers’ een mooie derde plek, echter “Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. We gaan nu echt voor de eerste plaats!”, aldus de bestuursvoorzitters Victor van der Chijs en Wim Boomkamp. Vandaar deze nieuwe opzet, extra bijdragen en inspanningen en de expliciete oproep aan de regio, alle bestaande en potentiële nieuwe partners hierin mee te gaan.
De UT en Saxion geven met de hernieuwde en verhoogde steun aan de Solar Challenge een waardevol project te vinden om het studentenactivisme mede te ondersteunen en ook de onderwijsinstellingen, de regio en alle betrokken ondernemers een bijdrage te laten leveren aan de profilering van Twente op het gebied van High Tech Systems & Materials (HTSM), innovatie en ondernemerschap.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.