Ads Top

Duurzaamheidspremie Overijssel wijzigt

De duurzaamheidpremie voor Overijsselse woningeigenaren wijzigt op 3 april. Deze premie is erg populair bij mensen die hun huis energiezuiniger willen maken. De provincie heeft daarom besloten opnieuw een premie aan te bieden. De regeling is bovendien eenvoudiger gemaakt. Hieronder leest u wat er verandert. Huizenbezitters die minimaal € 750,- uitgeven aan energiebesparende maatregelen komen in aanmerking voor de duurzaamheidpremie.
De huizenbezitters dienen nog steeds eerst te reserveren, voordat zij beginnen met isoleren.
  • De burenpremie: U kunt nu met 1 buur de burenpremie reserveren en aanvragen. U ontvangt dan ieder € 150,- als u ieder 2 isolerende maatregelen realiseert in de woning.
  • De energie-investeringspremie (NIEUW): U kunt bij een investering van meer dan € 5.000,- in isolatiemaatregelen en/of duurzame energieopwekking € 300,- premie ontvangen.
  • De duurzaamheidpremie voor 1 isolerende maatregel (€ 300,-) blijft gelijk.
  • De duurzaamheidpremie voor 2 isolerende maatregelen (€ 600,-) blijft gelijk.
U kunt de premie aanvragen tot en met 30 juni 2014.
Tot 1 juli 2014 blijven bovenstaande duurzaamheidpremies beschikbaar, daarna volgt een nieuwe wijziging en vervalt de duuzaamheidpremie voor 1 maatregel (€ 300,-) en wordt het investeringsbedrag voor de premie van € 600,- bij 2 genomen isolatiemaatregelen vastgesteld op € 1.750,-.
Woningeigenaren kunnen naast de premie mogelijk ook gebruikmaken van de Overijsselse duurzaamheidlening. Deze Overijsselse regeling blijft onveranderd. Voor eigenaren van een appartement of woning die te maken hebben met een Vereniging van Eigenaren gelden andere voorwaarden. Zij kunnen per 3 april 2014 maximaal € 750.000,- lenen (dat is nu nog € 500.000,-).
Daarnaast bestaat er nog een landelijke lening uit het Nationaal Energiebespaarfonds, een initiatief van het Rijk, de Rabobank en de ASN Bank. De provincie Overijssel heeft hier geen rol in. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.