Ads Top

Pilot met 15 elektrische bussen in Brabant

VDL Bus & Coach, de provincie Noord-Brabant en de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) starten een pilotproject waarbij 15 elektrische bussen worden ingezet.  
De pilot maakt onderdeel uit van de landelijke aanpak door stichting Zero Emissie Busvervoer om versnelde transitie naar betaalbaar schoon, stil OV te realiseren.
Tijdens het project wordt de VDL Citea Electric ingezet: een volledig elektrische bus met een lengte van 12 meter, die in Nederland en België wordt geproduceerd door VDL Bus & Coach. Vanaf begin 2015 wordt de eerste bus in Helmond getest. Het doel is om in alle gebieden van Noord-Brabant ervaring op te doen met de inzet van zero emissie openbaar vervoer. De pilot past in de groeistrategie van de provincie om vervoerders en industrie de ruimte te geven elektrisch vervoer mogelijk te maken.
De provincie Noord-Brabant, de BOM en VDL Bus & Coach zien een toekomst weggelegd voor grootstedelijk elektrisch busvervoer. Ze willen samen bijdragen aan een schoner milieu, een lager energieverbruik en een stillere en gezondere leefomgeving. De pilot levert waardevolle informatie over het gebruik van elektrische bussystemen, wat economische mogelijkheden biedt voor het Brabantse MKB en de automotive sector in Nederland. De kennis en ervaring die alle betrokken partijen met deze pilot opdoen, vormt de basis voor de ontwikkeling van zero emissie openbaar vervoer in Noord-Brabant en daarbuiten.
Vanuit de pilot wordt een innovatieplatform gevormd dat zich richt op de doorontwikkeling van elektrische aandrijfsystemen, componenten en de bijbehorende infrastructuur voor laadenergie. De ervaringen van chauffeurs en passagiers, de opdrachtgevers, de vervoerders, de verkeerscentrales en de onderhoudswerkplaatsen zijn cruciaal voor een succesvolle introductie van elektrisch busvervoer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.