Ads Top

LeasePlan en MRA-Elektrisch gaan samen elektrische laadpalen plaatsen

Leaserijders uit de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht kunnen via LeasePlan Nederland voortaan eenvoudig een laadvoorziening voor hun elektrische auto bij hun woonadres aanvragen. De leasemaatschappij kondigt vandaag een samenwerking aan met Metropoolregio Amsterdam Elektrisch (MRA-Elektrisch). Dit samenwerkingsverband van gemeenten en de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht wil de groei van elektrisch rijden stimuleren, door onder meer een netwerk van oplaadpunten uit te rollen. LeasePlan is de eerste grote leasemaatschappij die op dit niveau een partnerschap aangaat met MRA-Elektrisch.
Waar laadpunten voor zakelijke wagenparken vaak wel al geregeld zijn, beschikt niet iedere automobilist over de mogelijkheid om een elektrische auto thuis op te laden. In die gevallen is men afhankelijk van een laadpaal in de openbare ruimte. Het aanvragen van zo'n laadpaal is vaak een maandenlang traject en niet alle gemeenten hebben de financiële middelen om zelf laadpalen te plaatsen. Om er voor te zorgen dat er voldoende laadpunten in de openbare ruimte komen en zo elektrisch rijden te stimuleren rolt MRA-Elektrisch in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht een netwerk van oplaadpunten uit. Door de cofinanciering van deze nieuwe oplaadpunten draagt LeasePlan er aan bij dat er uiteindelijk een dekkend netwerk van oplaadpalen komt waar haar klanten gebruik van kunnen maken.
LeasePlan is verheugd om als eerste grote leasemaatschappij deze mogelijkheid actief aan haar leaserijders aan te kunnen bieden. "Wij willen elektrisch rijden graag makkelijker maken voor onze leaserijders", aldus Erik Henstra, Directeur Services & Operations van LeasePlan Nederland. "Door samen te werken met MRA-Elektrisch kunnen wij er voor zorgen dat er voor onze rijders meer laadvoorzieningen komen waar ze hun elektrische auto kunnen opladen. Hierdoor kan er bovendien met een Plugin-hybride meer kilometers elektrisch worden gereden, waardoor de CO2-uitstoot vermindert en de brandstofkosten voor de werkgever afnemen."
De nieuwe oplaadpunten worden op aanvraag binnen een straal van 300 meter van het eigen woonadres geplaatst, maar gelden wel als publieke voorziening. Iedere laadpaal heeft twee oplaadmogelijkheden. Binnenkort wordt het eerste oplaadpunt geplaatst dat mede is gefinancierd door LeasePlan.  
 Links:


http://nieuws.creativevenue.nl/leaseplan-nederland

http://www.mrae.nl

http://www.leaseplan.nl

Organisatie info:LeasePlan Nederland N.V.     Voor meer informatie over LeasePlan of een toelichting op bovenstaande informatie kunt u contact opnemen met: LeasePlan Nederland N.V. Claske Postuma-Smit T. (036) 527 1413 E-mail: claske.postuma-smit@leaseplan.nl Internet: www.leaseplan.nl Creative Venue, communicatieadvies en PR Marianne Aalders T. (020) 452 5225/06 42150180 E-mail: m.aalders@creativevenue.nl www.creativevenue.nl (zie persruimte) MRA Elektrisch Christine van 't Hull, T. 06 51 91 41 35 www.mrae.nl Over LeasePlan LeasePlan onderscheidt zich met een uitgesproken mening over mobiliteit. 's Lands grootste leaseorganisatie

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.