Ads Top

UT- student strijdt voor finale plek Shell Ideas360

Shell Ideas360 is een wereldwijde competitie, die universitaire studenten uitdaagt met baanbrekende ideeën te komen die de druk op de energie-, water- en voedselsystemen kunnen verminderen. Dimas Priawan, student aan de Universiteit Twente behaalde met de ‘UniPump’ onlangs de tweede fase van de wedstrijd, waarin 95 ideeën overbleven van de 600 inzendingen. In deze fase werken deelnemers hun ideeën verder uit tot een business case met hulp van Shell-mentoren en verschillende experts. Deze business case is de bepalende factor voor een plek in de derde en laatste fase van de competitie. Op 16 april 2014 volgt de uitslag.
Dimas Priawan kreeg inspiratie uit de Nederlandse fietscultuur en besloot een irrigatiepomp te ontwikkelen voor boeren die zich aan de onderkant van de sociale piramide bevinden om hun productie, oogst en inkomsten te verhogen. Zijn uitvinding heet ‘UniPump’ en de pomp maakt o.a. gebruik van een roterende beweging met een verbeterde ergonomie om vermoeidheid bij boeren te verminderen. Zien hoe het werkt? Bekijk dit filmpje.
Alle studenten hebben hun business case eind maart ingeleverd. Deze worden vervolgens beoordeeld door een groep juryleden. Aan het einde van de jurydag in april wordt bekend gemaakt welke vijf studenten of teams door gaan naar de laatste fase en hun idee mogen pitchen tijdens Shell Eco-Marathon Europe in Rotterdam (mei 2014). Finalisten krijgen hier de kans om thought leaders, andere innovators en vertegenwoordigers van bedrijven, NGO’s en overheden over de hele wereld te ontmoeten waarmee ze ideeën kunnen uitwisselen en mogelijke nieuwe partnerships mee kunnen opzetten. De winnende student(en) gaan op een bijzondere reis, de zogenaamde National Geographic Expeditie. Daarnaast maken de beste ideeën kans op financiering vanuit het Shell GameChanger programma dat tot op de dag van vandaag meer dan 300 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in vele projecten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.